X 
Cutremure stiri: 506

Cijov: Semnarea Acordului între Moldova și UE ar putea complica soluționarea problemei transnistrene

29 sep. 2013,, 03:15   Politică
4836 7
Foto: newsmoldova.md
Nu este exclus că Acordul de asociere a Moldovei cu UE va complica problema reglementării transnistrene, a spus în interviul acordat RIA Novosti Vladimir Cijov, reprezentant permanent al Rusiei pe lîngă Uniunea Europeană.

„În ce măsură aceasta (semnarea Acordului de asociere a Moldovei cu UE) poate complica reglementarea transnistreană este o problemă serioasă”, - a declarat el.

Cijov a specificat că în Moldova există de fapt două economii paralele – pe ambele maluri ale Nistrului. Colegii moldoveni, potrivit spuselor lui, nu neagă seriozitatea acestei probleme, dar „se bizuie pe UE, care va soluţiona totul”.

Transnistria, 60% din populaţia căreia o constituie ruşii şi ucrainenii, a încercat să obţină ieşirea din componenţa Moldovei încă pînă la destrămarea URSS, avînd temeri că pe valul naţionalismului Moldova va adera la România. În 1992, după tentativa eşuată a autorităţilor Moldovei de a soluţiona problema de pe poziţii de forţă, Transnistria a devenit de fapt un teritoriu necontrolat de Chişinău. Tiraspolul n-a obţinut recunoaştere internaţională, dar continuă să insiste activ asupra acestui fapt. Moldovei nu-i convine această variantă, ea propune transnistrenilor autonomie largă în componenţa statului unitar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав