X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 172
Transnistria stiri: 1459

Assad: Siria are arme care vor orbi Israelul

28 sep. 2013,, 14:10   Externe
3719 1
Foto: oko-planet.su
Siria are încă destulă putere militară pentru a răspunde la o posibilă agresiune israeliană, a declarat președintele sirian Bashar al-Assad într-un interviu pentru ziarul libanez "Al - Akhbar".

"Inițial, am produs arme chimice în anii 1980, pentru a fi capabili să opunem rezistență arsenalului nuclear al Israelului. Dar astăzi avem arme mai moderne și sofisticate, care pot orbi Israelul într-o clipă", - aduce ziarul cuvintele liderului sirian.

Assad a salutat disponibilitatea ONU pentru a prelua controlul armelor chimice din țara sa, subliniind: " În Siria sînt mii de tone de arme chimice care au devenit o povară pentru noi, iar deoarece distrugerea lor este costisitoare și poate dura ani de zile , ONU și le poate lua sieși".

Assad a făcut, de asemenea, următoarea declarație: "Am primit asigurări din partea Rusiei, că în caz de război împotriva Siriei, în țara vor fi transferate masiv trupe rusești".

Indiferent de faptul cît adevăr exista în cuvintele sale, Assad se simțea destul de confortabil pentru a-l cataloga pe președintele american Barack Obama drept "confuz" și "indecis" și a adăugat că modul în care acesta a încercat să rezolve criza siriană a slăbit pozițiile sale pe scena politică din SUA .

Amintim că de la 1 octombrie , experții de la Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice din lume vor începe verificarea munițiilor toxice siriene, potrivit Reuters.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав