X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4066

Scrisorile lui Recean și Gurin pentru deputați

27 sep. 2013,, 18:05   Politică
4077 2
Foto: inprofunzime.md
Ministrul de interne, Dorin Recean, și procurorul general Corneliu Gurin nu s-au prezentat la ședința parlamentului pentru a fi audiați. Cei doi erau așteptați astăzi pentru a prezenta informații pe marginea perchezițiilor care au avut loc în casa unui activist PCRM, suspectat de implicarea în dublul omor de la Durlești.

La finalul ședinței, președintele parlamentului, Igor Corman, a anunțat că cei doi oficiali au expediat scrisori în care explică de ce nu pot avea loc audieri parlamentare pe acest caz. Și asta deoarece materialele de urmărire penală nu pot fi date publicității decît cu autorizația persoanei care efectuează urmărirea penală și, totodată, din cauză că ar putea prejudicia ancheta. În același timp, liberalii consideră că ar putea exista o înțelegere între PCRM și coaliție ca subiectul să fie dat uitării.

Menționăm că în apartamentul sportivului participant la competiții republicane la tir, Mihail Amemberg, și în apartamentul bunicii lui au fost efectuate percheziții. Ulterior, la locul activității anchetatorilor au venit deputați comuniști, care au declarat că Amemberg este activist PCRM, iar perchezițiile reprezintă ”o răfuială și acțiuni ilegale ale puterii față de opoziție”.

Ulterior, ministrul de interne a chemat deputații comuniști să se abțină de la exercitarea oricăror presiuni asupra poliției și organelor de drept.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?