Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Ministerul Agriculturii ajută fermierii din țară doar pe hîrtie – declarație

27 sep. 2013,, 15:31   Societate
2923 1
Foto: democracy.md
Președintele Federației Naționale a Fermierilor din Republica Moldova se arată sceptic în privința proiectelor inițiate de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare pentru sprijinul agricultorilor din țară.

Valeriu Cosarciuc, solicitat de NOI.md, a spus că orice program sau proiect propus de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare nu are un suport real. “Eu am studiat atent Foaia de parcurs pentru creșterea competitivității economiei naționale, elaborată de minister. Da, există propuneri bune acolo. Însă nu am văzut nimic din acest document reflectat în politica bugetar-fiscală și cea vamală pentru 2014. Atunci apare întrebarea: la ce bun mai sînt elaborate astfel de proiecte, dacă rămîn doar pe hîrtie?”, și-a arătat nedumerirea Cosarciuc.

Totodată, președintele federației a mai spus că agenții economici din țară nu sînt susținuți de autorități. „E salutabilă decizia UE de a importa vinuri moldovenești. Dar pentru asta e nevoie de eforturi foarte serioase. Producătorii noștri nu se descurcă singuri, pentru că sînt necesare fonduri consistente. Dar Ministerul Agriculturii nu are capacitatea și voința de a acorda asistența adecvată. El nu întreprinde nimic nici în lichidarea monopolurilor, care există în țară, la exportul de fructe și de grîu”, a adăugat Valeriu Cosarciuc.

Menționăm că astăzi, Ministerul Agriculturii a lansat a doua componentă a Proiectului „Agricultura competitivă în Moldova”. Potrivit ministrului Vasile Bumacov, documentul va spori creşterea competitivităţii exportului, va sprijini reformele privind siguranța şi calitatea alimentară, iar în baza ei vor fi create şi consolidate grupuri de producători.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?