X 
Cutremure stiri: 506

Valeriu Lazăr: Moldova va depune toate eforturile pentru a profita de liberalizarea exporturilor de vinuri în UE

27 sep. 2013,, 10:15   Economie
3157 1
Foto: noi.md
Republica Moldova va depune toate eforturile necesare pentru a profita de liberalizarea exporturilor de vinuri în Uniunea Europeană, precum și pentru a diversifica în viitor piețele de desfacere pentru produsele moldovenești, în special pentru vinuri. O declarație în acest sens a fost făcută de către viceprim-ministrul, ministrul economiei, Valeriu Lazăr, în cadrul unei întîlniri la Bruxelles cu comisarul european pentru comerț, Karel De Gucht, comunică NOI.md.

Potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei, Valeriu Lazăr i-a mulțumit interlocutorului în numele Guvernului Republicii Moldova și al producătorilor locali pentru decizia Comisiei Europene din 25 septembrie privind anularea cotelor de export pentru vinurile moldovenești în Uniunea Europeană. Valeriu Lazăr a reiterat interesul Republicii Moldova pentru semnarea rapidă a Acordului de asociere. Părțile au discutat despre agenda ulterioară parafării, semnarea și intrarea în vigoare a Acordului privind crearea Zonei de Comerț Liber Aprofundat și Cuprinzător.

Ministrul Economiei a luat de asemenea parte la seminarul ”Modelul Social European-factor cheie pentru competitivitate”, organizat de Parlamentul European în comun cu patru agenții europene. În timpul acestuia Valeriu Lazăr a ținut un discurs. Potrivit ministrului, viitorul dezvoltării economice a țării depinde de capacitatea de a crea un sistem educațional de înaltă calitate și de a pregăti o forță de muncă calificată, care va corespunde cerințelor de pe piața forței de muncă.

"Succesul în urma competitivității constă în fuziunea investițiilor în resurse umane și capital industrial, în prezența unui mediu de afaceri favorabil. Cea mai importantă investiție a statului este investiția în oameni, deoarece capacitatea și posibilitățile cîștigate se vor manifesta mai tîrziu în piața forței de muncă", a declarat Valeriu Lazăr.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав