Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Presa: La „Șeremetievo” șase ani staționează un avion cu 20 de miliarde de euro

27 sep. 2013,, 00:58   Externe
8737 1
Foto: topnews.ru
Publicația "Moskovski Komsomoleț", a povestit despre aproximativ 20 de miliarde de euro în numerar, care în 2007 a fost aduse la aeroportul "Șeremetievo" , iar de atunci nu au fost ridicate. Potrivit publicației , banii au fost aduși din Frankfurt, Germania, iar ca proprietar al încărcăturii era trecut Farzin Koroorian Motlag.

"Oficialii corupți, de toate culorile și gradele planează ca niște vulturi în jurul aeronavei . Cu toate acestea, nimeni din ei nu știe cine este stăpînul banilor și nu exclud că aceasta ar fi comoara lui Saddam Hussein, care a dispărut fără urmă și care este fără succes urmărită de serviciile secrete americane", - scrie ediția.

Potrivit facturii de marfă, această sumă se afla în 200 de paleți de lemn. În fiecare palet încap cîte 100 de milioane de euro. Potrivit experților, 1 milion de euro cîntărește aproximativ 10 kg ( 100 de bancnote euro ) . Deci 20 de miliarde cîntăresc 200 de tone .

"Documentele de aeroport nu suflă niciun cuvînt cu privire la beneficiarul marfei de valoare. În schimb, jurnaliștii au găsit cererile celor care pretind să o ia. Documentele atestă că marfa nu a fost eliberată și că acum pentru ea se dă este o luptă acerbă.

Potrivit unor rapoarte, Farzin Koroorian Motlag poate fi un escroc care a încercat sa fure 14 miliarde dolari de la Banca Centrală a Emiratelor Arabe Unite. Conform altei variante, banii au aparținut anterior președintelui irakian, Saddam Hussein.

Între timp, la aeroportul "Șeremetievo" au negat informația potrivit căreea acolo deja de șase ani sînt stocate 20 de miliarde de euro.

"E o nebunie," - a declarat agenției purtătorul de cuvînt al aeroportului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?