X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Bostaniada Festival Etno Gastronomic Stadionul din s. Lozova, r. Strășeni ©

25 sep. 2013,, 17:30   Societate
11715 0
Foto : jurnal.md
Duminică, 29 septembrie, 11:00-19:00

A doua ediție a Festivalului Etno-Gastronomic Bostaniada 2013
va sărbători roadele toamnei, precum și splendoarea acestui anotimp, printr-o expoziție deosebită a celor mai mari și ciudați dovleci, meșteşuguri inspirate din natură, muzică live, Parada Bostaniada, Teatru Gastronomic, concursuri, jocuri, sculptură în dovleci, precum și degustări de vin şi bucate de casă. Festivalul va culmina cu Rugul Satului. Dress code – bostăniu-verde-arămiu. Intrarea – liberă.

Relatează Tamara Schiopu, directorul festivalului: “Acest festival este o demonstrare a potenţialului comunităţilor rurale de a-şi spori economia locală, de a-şi promova întreprinderile, tradiţiile și meșteşugurile, precum şi de a promova o cultură delicioasa, versatilă și economic avantajoasă pentru fermieri”.

Toată lumea va putea participa la concursuri, parade, jocuri, ateliere practice şi întreceri, dar și ca spectatori şi cumpărători. Pentru aceasta, copiii şi părinţii lor sînt invitaţi să se pregătească de acasă: cu desene de dovleci, cu dovleci sculptaţi, poezii despre bostani, costume frumoase în culorile Bostaniadei, şi să vină pentru o zi întreagă de distracţii.

Vasile Mîrzenco, directorul executiv al Federaţiei Naţionale a Fermierilor, a menționat: “Noi am instruit fermierii din primăvară şi le-am livrat seminţe de soiuri noi de dovleci, ca sa aibă cu ce participa la Bostaniada. Acum îi aşteptăm la festival cu dovleci şi nu numai: cu tot ce au ei mai bun din grădini şi din cîmpuri”.

Maria Ursachi, primar de Lozova, a subliniat că “întreg satul se pregăteşte. După succesul de anul trecut, lumea a luat aminte şi se pregătește cu tot felul de bucate şi băuturi ca să-şi primească oaspeţii”.

Festivalul promovează nu doar cultura dovleacului şi tradiţiile rurale, dar şi principiile eticii şi calităţii, politica reciclării deşeurilor, voluntariatul şi organizaţiile obşteşti.

Detalii despre programul evenimentului, transportul public etc. pot fi găsite pe pagina www.bostaniada.md

ENDS
Detalii pentru editori

Pentru interviuri pot fi contactaţi: Maria Ursachi, primar de Lozova, tel. 069088587, Vasile Mîrzenco, Federaţia Națională a Fermierilor din Moldova, 069104148, Ion Ciocan, producător de dovleci, 069244280, Tamara Schiopu, tschiopu@hotmail.com



0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?