X 
Cutremure stiri: 506

Un bloc locativ din capitală se construiește ilegal (FOTO)

25 sep. 2013,, 13:50   Societate
3258 0
Foto: isc.gov.md
Un bloc locativ din strada Petru Rareş 55 este construit în lipsa autorizaţiei de construire. Potrivit Inspecției de Stat în Construcții, lucrările sînt executate în baza unei autorizații expirate de mai bine un an și jumătate, transmite NOI.md.

De asemenea, inspectorii au depistat abateri de la documentaţia de proiect. Este vorba despre executarea nivelului 12 tip în loc de mansardă în două nivele și la nivelul 13, extinderea teraselor şi spaţiului locativ.

Inspecţia a mai constatat că nu se întocmeşte la zi Cartea tehnică, lipsesc normele compoziţionale a amestecului de mortar preparat în condiţii de şantier ce este utilizat la zidărie, iar la prepararea amestecului de mortar se utilizează nisip pentru amenajare.

În urma examinării, ISC a sistat lucrările de construire pînă vor fi înlăturate neconformităţile depistate. Totodată, dirigintele de şantier şi responsabilul tehnic au fost sancţionaţi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав