X 
Cutremure stiri: 506

Chirtoacă schimbă macazul: Legea privind finanţele publice locale trebuie votată

24 sep. 2013,, 16:04   Societate
2717 0
Foto: publika.md
Deși anterior a criticat dur Legea privind finanţele publice locale, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, susține noua redacție a acesteia. În cadrul unei conferințe de presă, Chirtoacă, alături de unii colegi din PL, a declarat că proiectul este unul foarte benefic, deoarece în a doua lectură au fost introduse un șir de taxe care nu vor mai duce la prejudicierea bugetului municipiului, așa cum susținea PL, transmite NOI.md.

Astăzi, Dorin Chirtoacă și-a exprimat îngrijorarea că adoptarea proiectului de lege va fi amînată cu un an de zile. “Facem un apel către Parlamentul Republicii Moldova, care își începe activitatea în această săptămînă, să examineze cu prioritate Legea finanțelor publice locale. Să țină cont de amendamentele propuse și să permită ca anul bugetar 2014 deja să fie construit în baza noilor prevederi legale cu mai multe șanse de dezvoltare pentru viitor”, a spus edilul.

Totodată, Chirtoacă susține că votarea proiectului de lege este ca un test. „Poți să faci fum și valuri cu integrarea europeană prin vizite, întîlniri, recepții, dineuri la Cricova, să fluturi drapelul european la fiecare reuniune. Dacă însă această lege nu se votează în toamnă, rezultă că vorbim despre fățărnicia clasei politice. Este, dacă doriți, un test pentru actuala guvernare: dorește sau nu integrarea europeană. Dacă dorește integrare europeană, atunci legea trebuie votată. Dacă doar se mimează integrarea europeană, înseamnă că legea va fi amînată și vor fi căutate explicații pentru a putea influența primarii în mod politic, pentru a tergiversa lucruri esențiale care se întîmplă cu noi”, a subliniat Chirtoacă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав