X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4063

Dodon: Creşterea cursului valutar va duce la majorarea preţurilor

24 sep. 2013,, 14:57   Politică
3722 1
Foto: actualitati.md
Membrii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova sînt îngrijorați de situația creată în Republica Moldova în ce privește creşterea cursului valutar. Socialiştii menţionează că “pe piaţa valutară se înregistrează manipulări majore, iar guvernarea intenționat nu doreşte să intervină în reglementarea acestor procese”.

În opinia socialiştilor, creşterea cursului valutar se va solda cu dificultăţi pentru oamenii simpli, deoarece saltul costului dolarului sau monedei euro influențează direct formarea preţurilor. “În cazul în care Banca Naţională nu va pune capăt acestui joc şi speculaţiilor de pe piaţa valutară, în viitorul cel mai apropiat ne putem pomeni cu o creştere serioasă a preţurilor. Situaţia se complică şi din cauza apropierii sezonului de încălzire, or, ştim cu toţii că, înaintea lansării acestuia, anual este înregistrată o majorare a preţurilor”, susține PSRM.

Igor Dodon, liderul socialiştilor declară că scumpirea artificială a cursului acum ar putea amplifica efectele reducerii exporturilor şi remitenţelor pe viitor. “În consecinţă, creşterea cursului valutar va duce la majorarea preţurilor, iar pe fundalul creşterii impozitelor (politica fiscală pentru 2014), precum şi pe fundalul unor salarii şi pensii modeste, inevitabil va scădea puterea de cumpărare a cetăţenilor, sărăcia va deveni mai pronunţată, va creşte nemulţumirea cetăţenilor”, avertizează Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?