X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Peste 20 la sută din școlile și grădinițele din țară încalcă normele de securitate alimentară

24 sep. 2013,, 14:12   Societate
2787 0
Foto: pokushay.ru
Peste 300 de școli și grădinițe din republică încalcă în activitatea lor normele de securitate alimentară. La această concluzie a ajuns Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor, care a efectuat recent o serie de controale la peste 1500 de instituții școlare și preșcolare din țară, notează NOI.md.

Solicitată de NOI.md, șefa Direcției supravegherea comerțului, distribuției și consumului produselor alimentare din cadrul agenției, Angela Chiriac, a menționat că neregulile depistate nu au fost foarte grave, însă au fost emise anumite prescripții.

De menționat că grădinițele și școlile din capitală au fost printre cele mai exemplare la capitolul siguranța alimentelor. „Pe municipiu nu au fost depistate încălcări majore, doar mici observații, de exemplu, vizavi de coșul de gunoi, care trebuie neapărat să aibă pedală și capac. La compartimentul siguranța alimentelor, în municipiul Chișinău sînt respectate normele”, a specificat șefa direcției.

La rîndul său, șefa Direcției municipale educație, tineret și sport, Tatiana Tverdohleb, a menționat pentru NOI.md că nu a fost avizată în legătură cu aceste controale, nici cu rezultatele lor. „Ar fi fost cel puțin colegial să ne anunțe despre controalele pe municipiu, dar cei de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor nu au făcut-o”, a precizat Tverdohleb.

Totodată, Angela Chiriac a menționat că actualele controale din partea agenției nu au nicio tangență cu declarațiile anterioare făcute de premierul Iurie Leancă, dar țin strict de activitatea instituției. Asta după ce premierul Iurie Leancă a criticat activitatea agenției ca fiind una ineficientă, invocînd cazul intoxicărilor de la restaurantul ”Golden Nica”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?