Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Dialogul moldo-rus continuă să aibă mari probleme – declarație expert

24 sep. 2013,, 11:04   Societate
2471 0
Foto: noi.md
“Prin transmiterea mesajului lui Rogozin “Prieteni, uitați de cuvîntul embargo”, după întrevederea de la Moscova cu vicepremierul rus, ministrul moldovean al economiei, Valeriu Lazăr, nu face decît o încercare de a tempera spiritele în societate”. Această opinie a fost exprimată pentru NOI.md de expertul IDIS-Viitorul, Viorel Chivriga.

Mai mult, expertul susține că situația vizavi de embargoul impus de Rusia la importul de vinuri din Moldova și semnarea unui contract solid de livrare a gazelor rămîne a fi una destul de gravă. „Faptul că avem o stare a lucrurilor nu tocmai roz o dovedesc și vizitele recente concomitente ale lui Lazăr și Bumacov la Moscova. Așadar, există probleme mari în dialogul moldo-rus. Trebuie aplicate niște mecanisme, de care acum nu se arată nimeni interesat. Totodată, declarațiile făcute de ministrul agriculturii, Valeriu Bumacov, după întîlnirea cu Ghenadie Onișcenco, se cam bat în cap cu cele ale ministrului economiei, făcute după întrevederea cu Rogozin”, a mai spus expertul.

Amintim că recent, pe 20 septembrie, ministrul economiei, Valeriu Lazăr, și ministrul agriculturii, Valeriu Bumacov, au efectuat o vizită la Moscova, unde au participat la ședința Consiliului economic al CSI, în cadrul căreia ei au avut întrevederi cu oficiali ruși.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?