Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

O familie din Moldova se arată indignată de acţiunile poliţiei şi Ministerului Educaţiei în legătură cu învăţămîntul privat la distanţă

23 sep. 2013,, 14:46   Societate
3363 2
Foto: k-log.ru
Familia Bugaian se arată indignată de acţiunile poliţiei, ale Ministerului Educaţiei şi organelor de tutelă în legătură cu învăţămîntul privat la distanţă.

Potrivit Agenţiei "Infotag", capul familiei, Vitalie Bugaian, a comunicat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că "împreună cu soţia sa, Natalia, au decis să-şi înscrie fiicele mai mari la studii on-line într-o şcoală din SUA".

Potrivit lui, "studiile care se fac în Moldova nu convin oricărei familii, întrucît, informaţia din manuale este învechită, iar religia nu este predată copiilor, în plus, este nevoie de cheltuieli financiare mari".

"Studiile la distanţă oferă copiilor posibilitatea de a primi cunoştinţe mult mai calitative, aflîndu-se împreună cu părinţii. De asemenea, ei au posibilitatea să comunice nu doar cu colegii lor de aceeaşi vîrstă, dar şi cu cei mai mari. Studiile on-line în America costă 1 mie de dolari pe an pentru doi copii. În această taxă sînt incluse manualele electronice, materialele video. Examenele, la fel, sînt susţinute prin Internet", a spus Bugaian.

Potrivit lui, "unica problemă constă în faptul că diploma unei astfel de şcoli este recunoscută în mai multe ţări ale lumii, nu şi în Moldova. Din acest considerent, Ministerul Educaţiei s-a adresat poliţiei şi organelor de tutelă, invocînd faptul că copiii nu beneficiază de studii".

"Dacă ministerul nu recunoaşte această metodă de învăţămînt, de ce nu permite părinţilor să-şi înscrie copiii la studii în şcolile de peste hotare, unde vor putea învăţa la distanţă? Pentru ce era nevoie de a face această adresare în toate instanţele?", s-a întrebat tatăl a patru copii.

Bugaian a menţionat că "legea stabileşte că părinţii au dreptul să-şi înscrie copilul la studii la o şcoală de stat, privată, sau să-i asigure procesul de studii acasă. Însă, Ministerul Educaţiei afirmă că legea prevede altceva şi fiecare înţelege cum vrea acest lucru".

Bărbatul a remarcat că "dacă ministerul nu va permite copiilor să beneficieze de studiile on-line, el se va vedea nevoit să solicite ajutorul unui avocat parlamentar".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?