X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Grupurile de lucru ale Chişinăului şi Tiraspolului au convenit asupra proiectului de decizie cu privire la mecanismul de stabilire a pensiei şi indemnizaţiilor

23 sep. 2013,, 10:07   Societate
2172 0
Foto: demografie.md
Grupurile de lucru ale Chişinăului şi Tiraspolului pentru probleme umanitare au convenit vineri asupra proiectului deciziei protocolare cu privire la mecanismul de stabilire a pensiei şi ajutorului social.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face trimitere la comunicatul emis de aşa-zisul minister al afacerilor de externe din regiunea transnistreană, şedinţa s-a desfăşurat la sediul Misiunii OSCE din Tiraspol, cu participarea reprezentanţilor la procesul de negocieri în formatul "5+2" din partea Federaţiei Ruse, OSCE şi SUA.

De asemenea, proiectul prevede reluarea plăţilor pensiilor sau indemnizaţiilor sociale în raport cu cetăţenii din Republica Moldova care s-au stabilit cu traiul în Transnistria şi invers.

Se presupune că, în scurt timp, proiectul documentului dat va fi propus spre semnare reprezentanţilor politici din partea Chişinăului şi Tiraspolului.

De asemenea, părţile au făcut schimb de informaţii pe marginea legislaţiei în vigoare pe cele două maluri ale Nistrului, în ceea ce priveşte funcţionarea organelor de tutelă şi curatelă. Părţile au convenit ca în cadrul întrevederilor ulterioare să elaboreze propuneri în ceea ce priveşte colaborarea interinstituţională în domeniul dat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?