X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

Luni, PCRM începe "revoluţia de catifea"

21 sep. 2013,, 03:28   Politică
8034 3
Foto: timpul.md
Vineri, Partidul Comuniştilor (PCRM) a explicat esenţa "revoluţiei de catifea" pe care intenţionează să o înceapă luni. Potrivit Agenţiei "INFOTAG", în presa procomunistă au apărut tezele din raportul liderului PCRM, Vladimir Voronin intitulat "Criza puterii şi sarcinile mobilizării civice în Moldova".

Potrivit materialelor din presă, acest raport va fi prezentat în cadrul Zilei politice comune, pe care PCRM o desfăşoară regulat în rîndul părtaşilor săi. De această dată, întrunirea va avea loc, sîmbătă, la Chişinău. Iar duminică - în centrele raionale ale republicii. La final, va fi adoptată o rezoluţie cu privire la necesitatea de a schimba puterea. De asemenea, va fi elaborată "tehnologia de a constrînge a puterii să cedeze".

Potrivit proiectelor, PCRM constată că în ţară s-a creat o situaţie "în care nu mai este posibil dialogul între putere şi societate". În opinia comuniştilor, "unica soluţie democratică, care ar permite păstrarea şi dezvoltarea ţării, este demisia Guvernului şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate".

Pentru ca acest obiectiv să fie atins, începînd cu data de 23 septembrie, PCRM va desfăşura acţiuni de protest în toată ţara. Manifestaţiile vor fi desfăşurate în faţa sediilor administraţiilor raionale.

"Sarcina prioritară a acestor acţiuni de protest este de a explica întregii societăţi că actuala putere nu este reprezentativă. Că ea reflectă interesele a cel mult 15 % din alegători. Că această putere nu are suficientă legitimitate pentru a conduce ţara, să poarte negocieri şi să încheie acorduri internaţionale din numele poporului moldovenesc, să dea indicaţii structurilor de forţă şi să decidă privatizarea proprietăţii statului", explică PCRM.

Potrivit planului "revoluţiei de catifea", făcut public, luni, PCRM va cere demisia imediată a Comisiei Electorale Centrale şi a membrilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului. Potrivit comuniştilor aceasta este "o condiţie absolut necesară pentru exprimarea voinţei libere a cetăţenilor - depolitizarea organelor care au legătură directă cu organizarea alegerilor".

"Componenţa structurilor menţionate demult nu mai reflectă echilibrul real de forţe în societatea moldovenească, serveşte exclusiv minorităţii politice şi se opune activ democratizării Moldovei şi eliberării ţării de grupurile oligarhice", mai menţionează PCRM.

În afară de aceasta, tot din data de 23 septembrie, PCRM va începe să picheteze sediul Procuraturii Generale şi va cere anchetarea tuturor cazurilor de hoţie a proprietăţii statului - Banca de Economii, Aeroportul Internaţional Chişinău. Fracţiunea PCRM va înainta în Parlament proiecte de lege cu privire la recunoaşterea caracetrului ilegal al acestor tranzacţii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?