X 
Cutremure stiri: 502

CE va anunța săptămîna viitoare decizia privind creșterea cotelor de export al vinului moldovenesc în UE

20 sep. 2013,, 14:00   Economie
4688 0
Foto: sport.ro
Se prevede că Comisia Europeană va anunța săptămîna viitoare decizia privind creșterea cotelor de export al vinului moldovenesc în Uniunea Europeană. Acest lucru a fost anunțat de prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, care a subliniiat că, în legătură cu introducerea de către Rusia a embargoului asupra vinurilor și divinurilor moldovenești, autoritățile moldovene iau măsuri pentru a le promova pe piețele din UE și alte țări, discutînd, în special cu Bruxelles, despre creșterea accesului vinurilor moldovenești pe piețele din UE.

Anterior, comisarul european pentru extindere și politica de vecinătate, Stefan Fule, a spus că UE va examina posibilitatea creșterii în continuare a cotelor pentru exportul de vin din Moldova în UE. El a spus că UE a luat notă de embargoul impus de Rusia asupra importurilor de vin din Moldova, menționînd că nu sînt cunoscute cauzele legate de siguranța alimentară, care l-ar putea explica.

Potrivit lui Stefan Fule, autoritățile de control al produselor alimentare din cadrul UE nu au găsit probleme sanitare sau igienice în produsele vinicole importate din Moldova, și UE continuă să importe vin și alte produse agricole moldovenești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав