Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Leancă comentează vizita programată la Tiraspol

20 sep. 2013,, 10:00   Societate
1885 0
Foto: europalibera.org
Premierul Iurie Leancă urmează să efectueze luni, 23 septembrie, o vizită de lucru la Tiraspol. Acesta va avea o întrevedere cu pretinsul lider al rmn, Evgheni Șevciuk, pe marginea problemelor cu care se confruntă cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului, a declarat Iurie Leancă aseară, 19 septembrie, în cadrul unei emisiuni la TV 7 , relatează NOI.md.

Potrivit premierului, acest dialog dintre Chișinău și Tiraspol trebuie să fie unul permanent. ”În lipsa dialogului se acumulează probleme, semne de întrebare, suspiciuni și atunci apar tensiuni. Este prima întîlnire și sper că nu și ultima. Trebuie să discutăm despre măsurile de soluționare, problemele cu care se ciocnesc cetățenii, companiile și transportul. Dar cel mai important este să discutăm acest statut al regiunii”, a declarat Iurie Leancă.

De asemenea, premierul a subliniat că ”unde nu ne putem înțelege cu cei de la Tiraspol, există formatul 5+2 pentru a ne ajuta. Important este să avem voință politică și deschidere din partea Tiraspolului. În momentul în care va exista această deschidere sînt convins că vom găsi soluții, fără a afecta europenitatea R. Moldova”, a precizat Iurie Leancă.

Amintim că în ultima perioadă, la Chișinău au fost purtate mai multe discuții între vicepremierul pentru reintegrare, Eugen Carpov, și așa-numitul ministru de externe al rmn, Nina Ștanski, pe marginea unei eventuale întrevederi dintre Iurie Leancă și Evgheni Șevciuk.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?