X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Vinificatorii moldoveni merg la o expoziție de vinuri din Düsseldorf, Germania

17 sep. 2013,, 16:01   Societate
2388 0
Foto: noi.md
Comitetul de Est al economiei germane va sprijini vinificatorii moldoveni pentru a participa la prestigioasa expoziție de vinuri din Düsseldorf, Germania. Anunțul a fost făcut astăzi de către directorul Comitetului de Est al economiei germane, Rainer Lindner în cadrul unei întrevederi la Chișinău cu președintele Parlamentului, Igor Corman, transmite NOI.md.

Rainer Lindner a declarat că reprezentanții mediului de afaceri german se pronunță în favoarea liberalizării regimului de vize cu UE pentru cetățenii moldoveni, sprijinind eforturile R. Moldova de a se integra în UE, inclusiv la nivel economic și comercial. „Este important ca R. Moldova să fie mai activ integrată în structurile europene, în special prin proiecte pentru agricultorii moldoveni, R. Moldova fiind o piața bună pentru investiții”, a menționat Rainer Lindner.

Igor Corman a menționat că autoritățile de la Chișinău contează pe sprijinul și solidaritatea partenerilor europeni. Acesta a precizat că în prezent factorii de decizie poartă un dialog cu structurile din UE pentru a spori cota vinurilor pe piața europeană și a identifica proiectele care facilitează accesul producătorilor moldoveni pe piața europeană. Potrivit Speakerului, este important să fie diversificată piața din Vest, fără, însă, a pierde accesul pe piața din Est.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?