X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4064

Domnica Cemortan: După proces voi scrie o carte (VIDEO)

17 sep. 2013,, 11:26   Societate
5293 2
Foto: noi.md
”Deși au trecut aproape doi ani de la naufragiul vasului italian «Costa Concordia», și acum mi se mai adresează întrebări vizavi de acea seară fatală, de aceea sînt aici pentru a mai face unele precizări”, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Domnica Cemortan, notează NOI.md.

Menționăm că Domnica Cemortan este moldoveanca despre care presa a scris că ar fi avut o idilă cu căpitanul vasului «Costa Concordia», Francesco Schettino, și că ar fi fost implicată în naufragierea corabiei în ianuarie 2012.

„Eu eram pe puntea de comandă în momentul impactului. Mă aflam acolo la invitația căpitanului pentru a admira priveliștea insulei Giglio. Nu eram lîngă căpitan, ci la vreo 20 de metri de acesta. Sînt martoră, victimă și parte civilă în procesul care va reîncepe luna aceasta în Italia. La bordul navei eu aveam funcția de ambasadoare a limbii ruse și contactam mai mult cu turiștii din Rusia. În seara naufragiului, eu, la bordului vasului, eram în calitate de pasager, eram în vacanță”, a menționat Cemortan.

Vizavi de speculațiile făcute de presă precum că ar fi avut o relație cu căpitanul «Costa Concordia» și ar fi declarat procurorilor din Italia că îl iubește pe acesta, Cemortan a spus că sînt afirmații false. Mai mult, ea susține că va acționa în judecată atît un ziar din Italia, cît și două posturi TV și o publicație din R.Moldova pentru faptul că i-ar fi prejudiciat imaginea. „Nu am nimic împotrivă ca oamenii să comenteze prin intermediul mass-media, dar cînd întrec limita, ei trebuie pedepsiți conform legii”, a adăugat moldoveanca.

Domnica Cemortan a mai menționat că în luna octombrie este invitată în Italia la judecată în calitate de martor. După proces, ea intenționează să scrie o carte despre cele întîmplate.

Amintim că vasul italian de croazieră «Costa Concordia», care avea 4 mii 200 de pasageri la bord, a naufragiat în ianuarie 2012. În urma tragediei au decedat 32 de oameni.

Astăzi a fost finalizată operațiunea de recuperare a vasului, care a revenit la poziția inițială după 20 de luni de naufragiu.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?