X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

A fost desemnat cel mai îndrăgit oraș din lume (FOTO)

15 sep. 2013,, 13:43   Externe
6220 0
Foto: qbebe.ro
Compania Ipsos a organizat un sondaj de opinie pentru a afla care este cel mai îndrăgit oraș din lume. Peste 18.000 de "cetățeni ai lumii", din 24 de țări, au fost rugați să aleagă orașe favorite, ca locuri unde și-ar dori să trăiască, să facă afaceri sau să le viziteze.

Ben Page, de la Ipsos, compania care a avut ideea acestui sondaj, a facut publice rezultatele, precizînd ca exista "cîteva orașe care sînt adevărate brand-uri, pre primul loc fiind indiscutabil New York, urmat de Londra și Paris." El mai spune că o surpriză a fost Zurich, precizînd ca a fost ales ca orașul unde majoritatea celor intervievați ar trăi. Iar la Abu Dhabi nu se aștepta nimeni, mai ales că Dubai, cea mai cunoscută destinație din Orient, nici măcar nu a intrat în top. "Din Londra sînt 14 plecări pe zi către Dubai, și numai 4 către Abu Dhabi. Si, totuși, a fost mai votat", mai spune Page. Se poate ca acest fapt sa se datoreze si modului de promovare a orașului, dar și faptului că urmeaza sa devina și un oras cultural: muzeul Louvre își va deschide o filială in 2015, iar imediat după se va inaugura un muzeu Guggenheim sub semnătura arhitecturala a lui Frank Gehry.

Brazilienii au preferat Abu Dhabi, nu Rio, iar spaniolii au spus că preferă să trăiască în Abu Dhabi, decît în Madrid. Și tot Abu Dhabi a fost votat de 2 ori mai mulți italieni ca oraș favorit, decît italienii care au votat pentru Roma.

Indonezienii au votat pentru Singapore, iar conform voturilor japonezilor, cele mai îndrăgite orașe sînt Tokyo și Osaka. Australienii și canadienii au votat pentru Sydney și Toronto, iar francezii au ales Parisul lor, însă au recunoscut că Londra este un oraș mai potrivit pentru afaceri. Britanicii în schimb, deși au ales Londra, au preferat și orasele mai îndepărtate, precum New York și Sydney.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?