X 
Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4065

Raportor special al ONU: Satele Moldovei devin tot mai sărace

14 sep. 2013,, 12:43   Societate
5226 3
Foto : noi.md
Nivelul de sărăcie în satele din Republica Moldova este în creştere. De această părere este raportorul special al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) pentru sărăcie extremă şi drepturile omului, Magdalena Sepulveda.

Potrivit Agenţiei "Infotag", vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, organizate la sfîrşitul vizitei sale în Moldova, ea a declarat că "s-a îngrozit cînd a văzut în ce condiţii trăiesc oamenii, în special, cei cu dizabilităţi".

"Sînt extrem de alarmată de practica de excludere din societate a persoanelor cu dizabilităţi, în special, a celor cu dizabilităţi mintale, fără niciun efort pentru a asigura integritatea lor. Speranţa de viaţă în Republica Moldova este printre cele mai scăzute din Europa, în special în rîndul bărbaţilor. Segmente importante ale populaţiei nu au acces la apă potabilă şi canalizare", a menţionat raportorul special.

Vorbind despre vizita sa întreprinsă la centrul medical Pavlovca, Briceni, raportorul special a spus că condiţiile în această instituţie constituie ameninţări imediate pentru sănătatea şi viaţa pacienţilor".

"Am fost şocată de felul în care sînt încălcate drepturile a zeci de pacienţi ai spitalului. Blocul unde se tratează bolnavii de tuberculoză nu este aerisit. În salon sînt 10 paturi pentru 11 persoane. Am cerut închiderea imediată a acestei instituţii, unde de la începutul anului au murit şapte persoane", a spus ea.

În iunie 2014, raportorul special al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) pentru sărăcie extremă şi drepturile omului, Magdalena Sepulveda va pregăti un raport pentru Moldova, care va include şi recomandările de rigoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?