X 
Cutremure stiri: 506

Ultimele fotografii ale lui Marilyn Monroe vîndute pentru 41.000 de dolari (FOTO)

13 sep. 2013,, 01:00   Showbiz
5081 0
Foto: noi.md
La licitația Freemans în New York a fost vîndută o ediție specială de fotografii cu Marilyn Monroe. Lotul a fost vîndut pentru 41 250 de dolari, de patru ori mai mult decît prețul prezis inițial de către experți.

Pozele au fost făcute în iunie 1962, cu șase săptămâni înainte de moartea actriței. Cu vedeta a lucrat celebrul maestru Bert Stern. Ședinta foto pentru revista Vogue a avut loc la hotelul Bel-Air din Los Angeles. Timp de trei zile Stern a făcut peste 2500 de fotografii ale vedetei de la Hollywood. Ulterior acest material, inclusiv prezentări de modă, portrete și nuduri a fost numit "Ultima sesiune".

Conform datelor casei de licitații, au fost scoase la licitație fotografiile realizate în prima zi a ședinței foto, atunci cînd Monroe a lucrat doar cu Stern, fără asistenți make-up și costumieri. Cele 10 poze vîndute au fost imprimate direct de pe negativele lui Stern.

Amintim că faimosul fotograf Bert Stern a murit în urmă cu cîteva luni la New York, la vîrsta de 83 de ani, dar opera sa artistică rămîne drept mărturie a strălucirii de la Hollywood.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав