Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4069

Moldova şi Italia vor implementa proiecte comune în domeniul agriculturii

11 sep. 2013,, 14:14   Economie
2401 0
Foto: saptamina.md
Businessmenii din Moldova şi din oraşul italian Verona vor lansa proiecte comune în domeniul agriculturii, transmite NOI.md. O înţelegere în acest sens a fost încheiată în cadrul întrevederii ministrului agriculturii şi industriei alimentare, Vasile Bumacov, cu primarul oraşului Verona, Flavio Tosi, consilierul pentru probleme economice al Comunei Verona, Enrico Corsi şi preşedintele Centrului Agroalimentar “VeronaMercato”, Erminia Perbellini, în cadrul vizitei sale la Verona, în perioada 9-10 septembrie.

Scopul vizitei ministrului moldovean a fost identificarea noilor oportunități de colaborare în sectorul agroalimentar, în special, preluarea experienţei italiene în ceea ce priveşte modelul şi funcţionarea centrelor agroalimentare. În cadrul întrevederilor a fost discutată posibilitatea încheierii unor acorduri bilaterale, posibilitatea de extindere şi amplificare a relaţiilor dintre Verona şi Republica Moldova, dezvoltarea pieţei de export a produselor agricole etc.

Oficialii au convenit asupra lansării unor proiecte agroalimentare comune. În acest scop, o delegaţie din Verona va efectua, în timpul apropiat, o vizită la Chişinău, pentru a iniţia raporturi de colaborare între agenţii economici, bănci şi întreprinderi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?