X 
Cutremure stiri: 506

Salariile secretarilor din sistemul judiciar se vor echivala cu ale celor din ministere

11 sep. 2013,, 10:01   Societate
2951 0
Foto: obzormd.com
Membrii secretariatelor instanţelor judecătoreşti vor primi salarii ca şi colegii lor de la preşedinţie, guvern şi parlament. Curtea Constituţională (CC) a recunoscut marţi neconstituţionalitatea normelor actuale ale legii care prevede salarii mai mici pentru funcţionarii şi personalul tehnic din instanţele de judecată şi procuraturi.

Potrivit Agenţiei "Infotag", în termen de trei luni după publicarea în "Monitorul Oficial", guvernul trebuie să introducă modificările în legea despre salarizarea funcţionarilor, adoptată în martie 2012. Atunci plafonul tarifar de salariu a fost stabilit din 23 de puncte. În acelaşi timp, personalul tehnic al parlamentului şi preşedinţiei primesc salarii mai mari decît colegii lor din secretariatele Consiliului Suprem al Magistraturii şi Curţii Supreme de Justiţie, iar secretarii ministerelor şi agenţiilor de stat – mai mari decît colegii lor din instanţele de drept comun.

Modificările cu privire la salarii vizează aproximativ 2 mii de persoane. Majorările constituie de la 700 pînă la 3 mii de lei. De exemplu, salariul mediu al unui referent superior al Curţii Supreme, în funcţie de vechimea şi coeficientul de salarizare, astăzi este de la 3,5 la 5 mii de lei pe lună.

Decizia Curţii Constituţionale este definitivă şi nu poate fi supusă nici unei căi de atac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав