X 
Arşiţa stiri: 195
Jocurile Olimpice stiri: 161
Transnistria stiri: 1458

Un spaniol de 44 de ani a devenit noul președinte al BCR Chișinău

9 sep. 2013,, 14:49   Economie
4850 0
Foto: wikimedia.org
În funcția de președinte executiv al Băncii Comerciale Române Chișinău a fost numit spaniolul Juan Luis Martin Ortigoza, în vîrstă de 44 de ani, notează NOI.md. Sorin Andrei își încheie mandatul de preşedinte executiv al BCR Chișinău, fiind promovat într-o nouă funcție în cadrul Erste Holding.

După cum se menționează într-un comunicat emis de instituție, noul președinte executiv al băncii, Juan Luis Martin Ortigoza, pînă în prezent a fost director al sucursalei românești al Caixa Bank – unul din cele mai mare grupuri financiare din Spania. Martin Ortigoza are o experiență de 24 de ani în sistemul bancar în diferite direcții și cunoștințe aprofundate în domeniul bancar, făcîndu-l cel mai potrivit candidat pentru conducerea BCR Chișinău .

Noul președinte executiv se va concentra pe sprijinul investitorilor străini, interesați de extinderea afacerilor proprii în Republica Moldova, de susținerea celor mai importante companii moldovenești și românești care operează în țara noastră, precum și de proiecte de infrastructură finanțate de instituțiile financiare internaționale.

Martin Ortigosa va conduce BCR Chișinău în direcţia îmbunătățirii portofoliului de produse prin valorificarea cunoștințelor de grup. Produsele specializate, care nu sînt consumatoare de capital, vor fi principalii factori de creștere. Excelența în serviciile de tranzacționare bancară va fi promovată atît în finanțarea comerțului (finanțarea tranzacțiilor comerciale interne și externe), cît și pe latura de cash management (produse transfrontaliere de deschidere de cont curent, finanțări transnaționale, plăţi intra-grup, Internet Banking), iar expertiza în finanțarea proiectelor va fi utilizată pentru a susține dezvoltarea infrastructurii Republicii Moldova.

BCR Chişinău S.A. şi-a început activitatea în data de 22 octombrie 1998, fiind una dintre primele bănci cu capital străin, membru al unui grup financiar internaţional, care şi-a extins activităţile în Republica Moldova. Reţeaua băncii cuprinde 2 unităţi şi 40 de ATM-uri, care deservesc un portofoliu de peste 19000 de clienţi persoane fizice şi juridice. Acţionar unic al BCR Chişinău S.A. este Banca Comercială Română S.A. (BCR), membru Erste Group, Austria.

Banca Comercială Română S.A. este lider pe piaţa serviciilor financiare din România, cu active de peste 16 miliarde de euro. Este banca Nr.1 după numărul de clienţi – peste 3,7 milioane clienţi persoane fizice şi companii – şi Nr.1 în activităţile de creditare şi economisire. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principala instituţie de banking.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrală şi de Est. Mai mult de 49 500 de angajaţi deservesc peste 17 milioane de clienţi în cadrul a 3100 de filiale din 8 ţări (Austria, Republica Cehă, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia şi Ucraina). La 31 decembrie 2012, Erste Group deţinea active totale în valoare de 213,8 miliarde de euro, înregistrînd un profit net de 483,5 milioane EUR şi un raport cost/venituri de 52%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав