X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Serviciul de informaţii şi securitate al Republicii Moldova împlineşte 22 de ani de activitate

9 sep. 2013,, 12:15   Societate
3112 0
Foto : tribuna.md
Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) al Republicii Moldova împlineşte luni, 9 august, 22 de ani de activitate.

Potrivit Agenţiei "INFOTAG", cu acest prilej directorul SIS, Mihai Balan, a trimis un mesaj de felicitare angajaţilor şi veteranilor organelor securităţii statului, precizînd că fiecare dintre ei au contribuit la asigurarea legitimităţii şi credibilităţii ţării în plan intern şi extern.

"Bilanţul acestor 22 de ani se rezumă la faptul că SIS îşi exercită cu onestitate, dar şi cu conştiinţă profesională misiunea de salvgardare şi promovare, prin mijloace specifice, a intereselor naţionale", se spune în mesajul directorului instituţiei.

Potrivit lui, cunoştinţele, abilităţile şi experienţa acumulată reprezintă capitalul uman, cu care se mîndreşte SIS ca instituţie de elită de care depinde capacitatea de prevenire, depistare şi anihilare a pericolelor şi ameninţărilor - criminalitatea organizată, inclusiv cea transfrontalieră, infracţiunile cibernetice, terorismul, contrabanda, corupţia şi altele.

"Liniile definitorii ale Serviciului nostru vor rămîne în continuare - respectarea drepturilor şi libertăţilor omului. SIS va rămîne o instituţie echidistantă, care nu va fi influenţată de politic, în strictă concordanţă cu legislaţia în vigoare. Ne vom preocupa primordial şi cu devotament de apărarea Independenţei, Suveranităţii şi Integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, fiind ghidaţi de principiul inalienabil al ofiţerului SIS - Credinţă Patriei!", se mai spune în mesaj.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?