X 
Cutremure stiri: 502

Chişinăul şi Tiraspolul au discutat despre interacţiunea operativă în domeniul sănătăţii

6 sep. 2013,, 10:16   Societate
2587 0
Foto: lilasinflor.ru
Grupurile de experţi pentru sănătate din partea Chișinăului şi Tiraspolului au discutat miercuri, la oficiul OSCE din Tiraspol, chestiuni legate de interacţiunea operativă în domeniul sănătăţii.

Potrivit unui comunicat emis de aşa-zisul minister al afacerilor externe al rmn, experţii au convenit asupra "abordărilor generale în ceea ce priveşte asigurarea populaţiei din stînga Nistrului cu asistenţă medicală de urgenţă în cazurile în care se impune necesitatea aplicării tehnologiilor înalte de diagnostic şi tratament, acordarea de ajutor medical de urgenţă şi planificat nou-născuţilor şi copiilor de pînă la 18 ani, examinarea medicală a copiilor din regiunea transnistreană pentru depistarea patologiei genetice şi congenitale".

De asemenea, s-a discutat pe marginea chestiunilor legate de organizarea sistemelor de sănătate pe cele două maluri ale Nistrului, au fost trasate perspectivele colaborării ulterioare în cadrul grupurilor de experţi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав