X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Nantoi: Comentîndu-i pe cei de la Tiraspol, noi nu ne respectăm ca cetăţeni

30 aug. 2013,, 16:54   Politică
4263 17
Foto : tribuna.md
„Evgheni Șevciuk este o nulitate, este un patefon care reproduce ceea ce i se spune de la Moscova. Asta se referă și la Igor Smirnov, și la Evgheni Șevciuk, și la Valeri Lițkai, și la Nina Ștanski, și la toată mizeria de la Tiraspol. Însuși faptul că noi comentăm ceea ce vorbesc ei înseamnă că nu ne respectăm pe noi în calitate de cetățenii ai Republicii Moldova” – astfel a reacţionat cunoscutul analist politic, Oazu Nantoi, la solicitarea TRIBUNA de a comenta declarația liderului de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, că într-un an și jumătate Transnistria va fi recunoscută în plan internațional.

Solicitat să comenteze preconizata vizită a reprezentantului special al președintelui Rusiei pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, Oazu Nantoi a menționat că nu se grăbește să facă calificări dure.

„În ceea ce privește prezența lui Dmitri Rogozin eu nu vreau să mă grăbesc cu calificări dure din momentul cînd nu se știe cu ce se va solda această prezență. Cert este că decretul lui Dmitri Medvedev din 21 martie 2012, prin care Rogozin a fost numit reprezentat special al președintelui Rusiei pentru Transnistria este o sfidare a suveranității Republicii Moldova”, a menționat analistul.

Totodată, el crede că „Rogozin este o marioneată pe lîngă curtea domnească de la Kremlin și acestuia i s-a ordonat să participe la manifestările dedicate celor 23 de ani de pretinsă independență a Transnistriei”.
„Rogozin este o marionetă pe lîngă curtea domnească de la Kremlin, căruia i s-a ordonat să vină și să participe la acest spectacol umilitor sub denumirea de aniversare de independență. Asta vorbește despre faptul că Rusia este ostatică a abordărilor reci, insurgenţei sovietice și nu este în stare să stabilească relații normale cu Republica Moldova”, a mai declarat Oazu Nantoi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?