X 
Cutremure stiri: 502

După semnarea acordurilor cu UE, Chişinăul va dicta regulile de joc Tiraspolului - declarație

30 aug. 2013,, 12:27   Politică
5080 5
Foto: trm.md
Transnistria nu are frică de Europa, dar se teme de presiuni asupra economiei regiunii. Această opinie a fost exprimată în cadrul unei emisiuni la Publika TV de către fostul reprezentant politic al Tiraspolului, Vladimir Iastrebciak. Potrivit lui, după ce Moldova va deveni membru asociat al UE, Chişinăul va impune malului stîng propriile sale reguli de joc.

"Pentru mediul de afaceri din Transnistria este foarte dificil, aproape imposibil, de substituit regulile şi procedurile europene cu cele moldoveneşti. Va apărea un nou conflict al competenţelor, se va încerca impunerea diferitelor norme de drept pe teritoriul nostru, fapt care va lovi dureros în economia noastră", susţine fostul reprezentant al Tiraspolului la negocieri, Vladimir Iastrebciak.

La data de 30 august, şi liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, a declarat că procesele integraţioniste de la Chişinău sînt un mare motiv de îngrijorare pentru Tiraspol, iar anul viitor va fi decisiv pentru regiunea transnistreană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав