X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

Peste 160 milioane de lei pentru dezvoltarea turismului din Moldova (VIDEO)

24 aug. 2013,, 09:00   Societate
6306 0
Foto: noi.md
Agenția Turismului își propune să impulsioneze activitatea turistică în R. Moldova prin dezvoltarea turismului intern şi receptor. Obiectivul este prevăzut în proiectul Strategiei de dezvoltare a turismului „Turism 2020” prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, transmite NOI.md.

Directorul general al Agenției Turismului, Nicolae Platon, a specificat că în următorii 6 ani urmează a fi pus accentul pe îmbunătățirea legislaţiei turistice, valorificarea potenţialului turistic naţional, promovarea imaginii R. Moldova ca destinaţie turistică, dezvoltarea regională a turismului, sporirea nivelului de pregătire a cadrelor de specialitate și modernizarea tehnologică a industriei turistice.

Îndeosebi, va fi impulsionat turismul cultural, gastronomic, social, sportiv, automobilistic, de weekend, urman, nostalgic și ecologic. De asemenea, se mizează în perspectivă și pentru dezvoltarea turismului academic, de tranzit, naval, medical și extrem.

”În rezultatul implementării Strategiei se prognozează o creştere anuală a numărului turiştilor cu 3% în cadrul turismului receptor şi cu 4 % în cadrul turismului intern”, a precizat Nicolae Platon.

Costurile privind implementarea strategiei se ridică la 167,3 milioane lei, bani oferiți din bugetul de stat. Cît privește volumul încasărilor din activitatea turistică pînă în 2020, se preconizează a fi de 6,5 ori mai mare decît în prezent, adică 1 mld. 099,3 mil, lei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?