Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Tîrg de miere cu multă marfă și puțini cumpărători(VIDEO)

19 aug. 2013,, 13:15   Societate
4628 1
Foto : noi.md
Apicultori din toată țara și-au dat întîlnire la un nou tîrg al mierii. De această dată, tîrgul a fost organizat în centrul Chișinăului. Zeci de tarabe improvizate au împînzit bulevardul Ștefan cel Mare din capitală. Polen, păstură, propolis și diverse soiuri de miere – toate își așteptau cumpărătorii.

Astăzi a fost ultima zi în care oamenii au mai putut procura aurul produs de albine. Deși oferta este una foarte variată, cumpărătorii nu s-au îmbulzit la rafturi. Producătorii care au venit la tîrg se plîng că taxa de participare este prea mare. ”Trebuie să plătim 600 de lei pentru că vindem aici. Am participat și la alte tîrguri și a fost mai bine, acum însă nu sînt mulțumit deloc”, se plînge un apicultor. Alături, o altă doamnă spune că moldovenii nu prea consumă miere. ”În Europa, germanii, de exemplu, consumă mai mult de 20 de kg de miere pe an, pe cînd moldovenii mănîncă cîteva sute de grame”.

Prețul la miere a variat de la 50 la 70 de lei pentru mierea de salcîm și 50 de lei pentru cea polifloră. Prețul propolisului și polenului pornește de la 50 de lei, iar 250 gr de fagure costă de la 20 de lei. Tîrgul este la cea de-a zecea ediție.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?