X 
Cutremure stiri: 502

Liberalii își fac PR pe seama decesului celor 8 tineri– declarație

15 aug. 2013,, 14:10   Societate
5273 1
Foto: moldovenii.md
Partidul Liberal își face PR pe seama accidentului produs acum o zi pe șoseaua Muncești din capitală, în care au decedat opt tineri. Declarația a fost făcută astăzi pentru NOI.md de către consilierul comunist din cadrul Consiliului municipal Chișinău, Victor Gurău, în contextul deciziei anunțate de Primărie privind acordarea de ajutoare financiare familiilor îndurerate.

Consilierul PCRM susține că decizia luată de Primărie este ilegală, din moment ce 7 tineri nu sînt locuitori ai municipiului. ”Dacă privim din punct de vedere legal, toate plățile executate de către primărie sînt în afara prevederilor legale. Asta pentru că orișice ajutor material acordat persoanelor care nu intră în gestiunea Primăriei Chișinău trebuie să fie aprobat de Consiliul municipal Chișinău, ca și în cazul asamblării troleibuzelor sau ajutorului material acordat școlilor din Transnistria”, a menționat Victor Gurău.

Totodată, consilierul nu exclude că inițiativa de a acorda aceste ajutoare familiilor îndoliate de la Floreni și Revaca îi aparține deputatului liberal Valeriu Munteanu, care a fost cîndva primar de Floreni. ”Cred că această acțiune este mai mult un joc de PR pe seama tragediei, din partea liberalilor. Cred că va fi taxat dur de către cetățeni, deoarece în astfel de cazuri este mai bine să tăcem și păstrăm memoria. Ori dacă facem niște acțiuni de ajutorare, trebuie să fim mult mai onești și mult mai sinceri față de ceea ce s-a întîmplat”, a subliniat Victor Gurău.

În seara zilei de 13 spre 14 august, o maşină cu 8 tineri, dintre care 3 fete și 5 băieți, a fost implicată într-un grav accident rutier. În consecință, 6 tineri au decedat pe loc, iar alții doi în drum spre spital.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав