X 
Cutremure stiri: 506

Chişinău Youth Orchestra va susţine concerte la Chişinău, Bucureşti şi Sinaia

15 aug. 2013,, 10:20   Societate
2755 0
Foto : viza.md
Chişinău Youth Orchestra va susţine, în timpul apropiat, patru concerte la Chişinău, Bucureşti şi Sinaia. Actuala ediţie se desfăşoară sub genericul "Muzica să guverneze în inimile oamenilor". Pentru al doilea an consecutiv Gas Natural Fenosa Moldova susţine proiectul cultural din domeniul muzicii clasice.

Potrivit Agenţiei "Infotag", cu trimitere la datele furnizate de companie, sîmbătă, pe 17 august, muzicienii vor susţine un concert la Chişinău, sub cerul liber, în Scuarul Catedralei, iar pe 18 august – la Sala cu Orgă. Intrarea va fi liberă. Pe 20 august, va fi susţinut un concert la Sinaia, România, în Sala Casino. Pe 21 august – la Bucureşti, România, Ateneul Român.

Protagoniştii ediţiei din acest an sînt peste 70 de elevi şi studenţi de la 11 instituţii universitare şi preuniversitare cu profil muzical din Republica Moldova, România şi Spania. Proiectul are trei dirijori – Gabriel Bebeşelea, prim-dirijor la Opera Română din Iaşi, Mihail Secichin, dirijor la Teatrul Naţional de Operă şi Balet şi la Filarmonica Naţională "Serghei Lunchevici" din Chişinău, şi Andriano Marian, dirijor şi coordonator al proiectului.

"Scopul orchestrei şi al concertelor este să educăm o nouă generaţie de consumatori de muzică de calitate. Muzica clasică înnobilează, vine să spargă tipare şi hotare şi de aceea merită să guverneze în sufletele noastre", spune coordonatorul proiectului, dirijorul Adriano Marian.

Preşedinte Gas Natural Fenosa Moldova, Silvia Radu, a felicitat realizatorii proiectului pentru inspiraţia şi perseverenţa manifestată în promovarea artei muzicale, menţionînd: "Prin susţinerea acestor tineri talentaţi şi pasionaţi de ceea ce fac în cadrul Chişinău Youth Orchestra, ne asigurăm un viitor în care nu va lipsi muzica de calitate, care ne apropie de tot ce este frumos, magic şi divin".

Chişinău Youth Orchestra este un proiect cultural, din domeniul muzicii clasice, organizat pentru al treilea an consecutiv. Prima orchestră de tineret din Republica Moldova a fost formată în anul 2011. La acea vreme din orchestră făceau parte 44 de tineri, care au susţinut 3 concerte. În anul 2012, deja 61 de tineri au dorit să facă parte din proiect.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав