Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Un sondaj arată că următorul produs ucrainean care va fi rebutat de Rusia sînt pepenii verzi de Herson

14 aug. 2013,, 11:25   Societate
2405 0
Foto : da100let.dn.ua
Pepenii verzi de Herson vor deveni următorul produs ucrainean care va fi rebutat de Rusia, arată datele unui sondaj de opinie, pe care portalul commеnts.ua îl realizează după recenta decizie a serviciului Rospotrebnadzor privind interzicerea importurilor bomboanelor ucrainene Roshen în Rusia, sub pretextul că acestea ar fi de o calitate proastă.

Potrivit agenţiei "Infotag", 34,1% dintre respondenţi au votat pentru răspunsul: "pepenii verzi de Herson: cetăţenii Rusiei nu pot fi împinşi în toaletă".

28,93% dintre cei chestionaţi consideră că următoarele care vor ajunge sub interdicţie vor fi "prostituatele ucrainene: Rusia le are pe ale sale". Iar al treilea răspuns ca popularitate a fost "slănina: cauza obezităţii" - 14,56% dintre voturi.

13,22% dintre cei intervievaţi şi-au dat votul pentru varianta "zahărul: cetăţenii Rusiei şi aşa au o viaţă dulce", 4,02% - pentru răspunsul "grîul: nu doar cu pîine trăieşte omul", 1,34% - pentru răspunsul "ceapa de Ialta: nu veţi apuca să ne vedeţi lacrimile".

Mai înainte, Rospotrebnadzor a impus în repetate rînduri restricţii la importurile de produse lactate, caşcaval ucrainean în Rusia. De regulă, astfel se întîmplă în perioada în care disensiunile politice dintre Ucraina şi Rusia se intensifică.

Sancţiunile Rospotrebnadzor-ului au vizat, de asemenea, vinul moldovenesc, sardelele în ulei de Riga, apele minerale şi vinurile georgiene.

O altă autoritate sanitară rusă, Rosselhoznadzor, a enunţat şi ea în repetate rînduri pretenţii faţă de produsele zootehnice şi vegetale ucrainene. Şeful acestei instituţii, Serghei Dancvert, este convins că orice război comercial în domeniul alimentelor între Rusia şi Ucraina este inexistent.

Recent, responsabilul le-a declarat jurnaliştilor că "nu există niciun fel de război comercial în domeniul alimentelor, are loc o activitate de control obişnuită".

"Rosselhoznadzor a restricţionat de mai multe ori importurile cu produse animaliere ucrainene, din cauza nerespectării cerinţelor veterinare ale Rusiei. Este o practică de rutină, au existat cazuri în care chiar serviciul veterinar al Ucrainei a impus restricţii la exporturile cu unele feluri de produse", a amintit Dancvert, care a sugerat "să nu fie creată problema acolo unde aceasta nu există".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?