Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4061

În Rusia s-a propus introducerea unui "impozit pentru părinți"

13 aug. 2013,, 02:29   Externe
3123 0
Фото: podrobnosti.ua
Liderul Partidului Pensionarilor din Rusia Igor Zotov a înaintat un proiect de lege care propune ca salariul cetățenilor adulți să fie impozitat cu o taxă de 2% pentru întreținerea părinților în vîrstă.

"2% - este o sumă mică, - consideră el. - Mulți adversari ai legii spun, că ei și așa își ajută părinții. Dar avem în Codul familiei un articol, care prevede că copiii trebuie să aibă grijă de părinții lor aflați în dificultate, dar, din păcate, acest articol nu prea funcționează".
Guvernul ar trebui să elaboreze mecanismul concret de transferare a banilor, spune Zotov, după aprobarea proiectului de lege. Mai degrabă, angajatorul va transfera procentul corespunzător din salariul angajaților săi la fondul de pensii, care va fi implicat în distribuirea fondurilor.

Această idee are deja adversarii săi. Potrivit ex-ministrului pentru taxe și impozite Alexandr Pocinok: "Mesajul este clar, dar proiectul de lege este lipsit de sens, deoarece viața este prea diversă. Cu regret, în Rusia, adesea venitul pensionarilor este mai mare decît cel al copiilor lor. De foarte multe ori persoanele în vîrstă nu sînt defavorizate. Dimpotrivă, aceste 2% nu vor rezolva nicio problemă".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?