X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Tradiționalul iarmaroc școlar desfășurat în centrul capitalei a fost interzis

12 aug. 2013,, 18:12   Societate
5021 1
Foto: rina.ru
Iarmarocul școlar organizat anual în scuarul Catedralei Mitropolitane, din centrul capitalei, a fost interzis. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, transmite NOI.md.

Solicitată de NOI.md, șeful adjunct al Direcției comerț, alimentație publică și prestări servicii, Valentina Constantinov, a menționat că în acest an vor fi organizate iarmaroace doar în cadrul preturilor de sector ale Chișinăului.
„În acest an, iarmarocul școlar nu se va desfășura în parcul catedralei. Este dispoziția primarului general. Parcul nu este locul potrivit pentru comerț. Iarmaroace vor organiza preturile de sector. De asemenea, noi avem 36 de centre comerciale și mii de magazine de mărfuri industriale. Apoi, „Kilometrul 7” vrea să organizeze un iarmaroc fără plată. Același ”Atrium” prestează încăperi fără plată. Nu e neapărat să stricăm parcul catedralei. Și în Biblie e scris că nu se poate de vîndut pe scările hramului. Cred că nu este locul potrivit pentru a se petrece iarmaroc timp de o lună de zile și a se vinde haine, rechizite și toate celelalte necesare pentru școală”, a precizat Valentina Constantinov.

Iarmaroacele școlare organizate în cadrul preturilor de sector ale capitalei vor fi inaugurate începînd cu săptămîna viitoare. Acestea vor propune locuitorilor capitalei, la prețuri accesibile, mărfuri pentru școlari – de la rechizite pînă la ghiozdane și uniforme.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?