X 
Cutremure stiri: 506

Chirtoacă: „Republica Moldova nu este nici pe departe o istorie de succes”

12 aug. 2013,, 10:24   Politică
4851 5
Foto : culiuc.com
Dorin Chirtoacă, primarul general al municipiului Chișinău și prim-vicepreședintele Partidului Liberal, nu este mulțumit de modul în care decurge procesul de eurointegrare al țării noastre. Potrivit lui, Republica Moldova este departe de a fi considerată o „istorie de succes al Parteneriatului Estic”, transmite UNIMEDIA.

Edilul Capitalei afirmă că autoritățile centrale în loc să rezolve problemele cu care se confruntă țara noastră, nu fac altceva decît să ascundă gunoiul sub preș, furînd în continuare bunurile statului.
„Din păcate, nu putem vorbi despre sută la sută istorii de succes în Republica Moldova. Mai degrabă vorbim despre ascunderea gunoiului sub preş. Întrucît sînt multe nereguli, sînt iată cîteva exemple numai despre centralizarea atribuţiilor, nu mai vorbesc despre corupţie şi de ilegalităţi şi aşa mai departe, despre faptul că dînşii ne dau împrumuturi de sute de milioane de euro, dar noi le furăm prin Banca de Economii sau prin alte entităţi statale sau falimentăm anumite întreprinderi, [facem] privatizări netransparente etc. Toate acestea vor veni ca efect de bumerang, pînă la urmă, asupra noastră, asupra Republicii Moldova, mai devreme sau mai tîrziu”, a declarat Dorin Chirtoacă în cadrul unui interviu pentru radio Europa Liberă.

Acesta a mai spus că europenii vor ca Republica Moldova să meargă înainte. „Eu îi înțeleg. Dacă se vor apuca să facă educaţie cu noi, s-ar putea să ne oprim sau chiar să dăm înapoi. Şi evident că încearcă să evite orice fel de situaţie cînd Republica Moldova ar intra într-un con de umbră, mai ales, că avem probleme şi mai mari în Ucraina, Belarus, Georgia, Armenia, Azerbaidjian”, a adăugat primarul.

„Noi, de fapt, sîntem norocoşii Parteneriatului Estic, dar dăm cu piciorul şi în acest noroc, prin comportamentul nostru la faţa locului, prin faptul că profităm de susţinerea Europei şi nu aplicăm standardele europene în condiţiile în care chiar am putea să o facem. Şi ne complacem în situaţia de a face poze la drapelul european şi, în paralel, în a aranja lucrurile, conform standardelor tranziţiei şi ale prihvatizării”, a concluzionat sursa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав