X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Platina Chișinău ar putea juca la Tiraspol meciurile din Ligă

6 aug. 2013,, 17:58   Sport
4820 2
Foto: adevarul.ro
Premiera pentru hocheiul moldovenesc! Echipa Platina Chișinău are toate șansele de a găzdui meciurile de pe teren propriu din Liga de Tineret la Hochei (LTH) din Rusia.

Astăzi, directorul pentru dezvoltare al LTH, Serghei Iakovlev, a ajuns în Moldova și inspectează patinoarul din Tiraspol, care, potrivit federației de profil din Moldova, corespunde standardelor internaționale.

Serghei Iakovlev a declarat că Moldova a intrat deja pe harta hocheiului profesionist și că este plăcut surprins de entuziasmul și insistența cu care acest sport este promovat la noi în țară. "Vom depune toate eforturile pentru a dezvolta hocheiul în Moldova și mereu vom fi alături de colegii noștri de aici. Sperăm că peste cîțiva ani Moldova sa aibă o echipă și în prima ligă profesionista, de ce nu?" a conchis Iakovlev.

De menționat că Platina Chișinău este unica echipă de tineret de hochei pe gheață din Moldova. Este unica care pînă acum la nivel de copii și juniori a reușit să cîștige campionatul deschis al României, iar începînd cu sezonul trecut, evoluează în Liga de Tineret a Rusiei.

Președintele echipei Platina, Serghei Ciobanu, și președintele Federației Naționale de Hochei din Moldova, Iurie Talpă, s-au arătat optimiști în ce privește găzduirea de către Moldova a meciurilor pe teren propriu în Liga de Tineret a Rusiei, începînd cu luna septembrie, și că pe viitor nu este exclus ca țara noastră să aibă o reprezentanță și în ligile superioare de campionat la nivel de seniori.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?