Transnistria stiri: 1404
Preşedintele stiri: 4065

Ivan Bodiul într-un nou documentar produs în Rusia (VIDEO)

6 aug. 2013,, 17:10   Societate
4961 2
Foto: noi.md
Un film documentar despre fostul prim-secretar al Partidului Comunist din RSSM, Ivan Bodiul, a fost turnat în Rusia. Regizoarea filmului este fiica acestuia, Natalia Bodiul, care a subliniat astăzi, în cadrul unei întîlniri de creație organizate la Chișinău, că filmul nu poate fi lansat din motive politice, transmite NOI.md.

Cunoscuta cineastă a subliniat că ideea filmului își are izvorul în cartea ”Drumul Vieții”, scrisă de tatăl său, Ivan Bodiul. Acesta a decis să povestească urmașilor săi din prima sursă despre progresul economic și social al Moldovei din a doua jumătate a secolului XX. Ivan Bodiul sonorizează întreaga peliculă.

”Filmul are același titlu – ”Drumul Vieții”. Au fost multe filmări, au fost montate două episoade. Acest film trebuie să-l vadă toată lumea, îndeosebi tineretul din Moldova. Actuala generație nu știe multe fapte importante întîmplate în perioada sovietică, care astăzi este puternic criticată. În viața economică și culturală a Moldovei s-au întîmplat foarte multe schimbări fundamentale. După război, cultura moldovenească era cunoscută în întreaga lume. Economia Moldovei se plasa pe un loc foarte înalt. Bugetul era unul impunător și utilizat rațional. Actuala generație trebuie să știe aceste lucruri”, a opinat Natalia Bodiul.

Ivan Bodiul s-a născut la 3 ianuarie 1918 în satul Alexandrovca, regiunea Nicolaev, Ucraina. În perioada 1961-1980 a fost prim-secretar al Partidului Comunist al RSSM. Apoi, în anii 1980-1985 a ocupat funcția de vicepreședinte al Sovietului de Miniștri al URSS. În 1980 s-a mutat cu traiul la Moscova. În 2003, Vladimir Voronin l-a decorat cu „Ordinul Republicii”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?