X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Premieră! Două prezențe feminine în top 10 cei mai influenți politicieni moldoveni

5 aug. 2013,, 13:07   Politică
5311 7
Foto: noi.md
Premierul Iurie Leancă s-a clasat pe primul loc în topul celor mai influenți politicieni ai lunii iulie. Potrivit experților ”Politicon”, pe locul doi și trei s-au plasat liderul PLDM, Vlad Filat, și, respectiv, președintele Parlamentului, Igor Corman, relatează NOI.md.

O surpriză, potrivit experților, este prezența în top 10 a două femei – ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, locul 4, în creștere cu 5 poziții, și ministrul Educației, Maia Sandu, locul 5.

În același timp, pe locul cinci în top 10 a urcat ministrul Educației, Maia Sandu.

Președintele țării, Nicolae Timofti, s-a plasat pe poziția 6, în scădere cu o poziție, iar primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, de asemenea, este în scădere cu o poziție, clasîndu-se pe locul 7.

În același timp, liderul PCRM, Vladimir Voronin, a căzut cu patru poziții și se află pe locul opt. Locul 9 i-a revenit prim-vicepreședintelui PDM, Vladimir Plahotniuc, iar pe locul 10, în creștere cu două poziții, se situează vicepremierul pentru reintegrare Eugen Carpov.

Liderul fracțiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleț, și vicepreședintele Parlamentului, deputatul PDM, Andrian Candu, nu se regăsesc în clasamentul celor 10 cei mai influenți politicieni.

La elaborarea topului au participat 33 de experți, care au apreciat politicienii cu note de la 1 la 10, conform unor criterii precum influența reală asupra deciziilor politice majore din țară, vizibilitatea în sursele media, popularitatea publică și perspectivele politice.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?