Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4073

DESCOPERIRE istorică: Adam şi Eva au trăit în aceeaşi perioadă, dar probabil nu s-au întîlnit

3 aug. 2013,, 17:45   Ştiinţă şi IT
5225 0
Foto: cugetliber.ro
Adam şi Eva au trăit în Africa în aceeaşi perioadă, dar probabil nu s-au întîlnit, afirmă autorii unui studiu publicat recent, coordonat de un profesor de genetică de la Universitatea Stanford din SUA.

Pînă de curînd, oamenii de ştiinţă credeau că "Adam cu cromozomul Y" şi "Eva mitocondrială" - cei mai recenţi strămoşi comuni ai bărbaţilor şi femeilor - au trăit în epoci complet diferite, informează dailymail.co.uk.

Însă, potrivit unui studiu realizat recent pe 69 de bărbaţi din zone diferite de pe Glob, "Adam cu cromozomul Y" a păşit pe Pămînt în urmă cu 120.000 de ani - 156.000 de ani, mult mai devreme decît credeau oamenii de ştiinţă.

Această datare recentă îl plasează pe Adam mult mai aproape - ca interval de timp - de Eva, care a apărut pe Pămînt în urmă cu 99.000 de ani - 148.000 de ani.

Oamenii de ştiinţă sînt însă de părere că "este extrem de puţin probabil" ca Adam şi Eva să fi fost "exact contemporani".

Carlos Bustamante, profesor de genetică la Universitatea Stanford din California, a declarat: "Cercetările precedente au indicat faptul că cel mai recent strămoş comun al bărbatului a trăit mult mai recent decît cel mai recent strămoş comun al femeii. Însă studiul nostru a evidenţiat faptul că nu a existat o discrepanţă".

"Eva mitocondrială" şi "Adam cu cromozomul Y" sînt cei doi indivizi care, transmiţîndu-şi o parte din genele lor, au contribuit la vasta expansiune a speciei umane.

Însă multe aspecte despre existenţa lor, inclusiv locul în care au trăit, sînt învăluite în mister.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?