X 
Cutremure stiri: 506

Şeful BCE: Perioada cea mai dificilă pentru zona euro pare să se fi încheiat

2 aug. 2013,, 10:48   Externe
2327 1
Foto: diacaf.com
Indicatorii economici recenţi semnalează că zona euro a depăşit cea mai dificilă perioadă a recesiunii, a declarat, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, citat de Bloomberg, informează Mediafax.

Indicatorii economici recenţi semnalează că zona euro a depăşit cea mai dificilă perioadă a recesiunii, a declarat, , preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, citat de Bloomberg.

Draghi a reiterat angajamentul BCE de a asigura un nivel scăzut al dobînzilor pentru o perioadă îndelungată.

"Indicatorii privind încrederea au arătat noi îmbunătăţiri, de la nivelurile scăzute la care se aflau, şi confirmă aşteptările privind o stabilizare a activităţii economice", a declarat şeful BCE într-o conferinţă de presă organizată după o şedinţă de politică monetară a instituţiei.

Conducerea BCE se aşteaptă ca pe parcursul unei perioade "îndelungate" să menţină costurile împrumuturilor pentru bănci la "nivelurile actuale sau să le reducă", a adăugat el, repetînd o formulă intodusă pentru prima dată de banca centrală după şedinţa de la începutul lunii iunie.

Draghi încearcă să asigure pieţele financiare că BCE va menţine costurile împrumuturilor la niveluri destul de scăzute pentru a susţine recuperarea economiei zonei euro din cea mai lungă recesiune înregistrată de uniunea monetară pînă în prezent.

Activitatea industriei prelucrătoare din zona euro s-a accelerat peste aşteptări în iulie, iar încrederea mediului de afaceri s-a îmbunătăţit pentru a treia lună consecutiv, însă creditarea către companii şi populaţie în uniunea monetară a înregistrat o scădere substanţială în iunie.

BCE a menţinut joi dobînda de politică monetară la minimul record de 0,5%, nivel la care se află începînd din mai, decizia fiind anticipată de analiştii consultaţi de Bloomberg.

Banca Angliei a menţinut, de asemenea, dobînda de politică monetară la minimul record de 0,5% şi limita programului de achiziţie de obligaţiuni la 375 miliarde de lire sterline.

Rezerva Federală a SUA a anunţat miercuri că inflaţia redusă ar putea afecta creşterea economică şi s-a angajat să menţină achiziţiile de obligaţiuni la 85 de miliarde de dolari pe lună.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав