X 
Cutremure stiri: 502

Dan Dungaciu: Acordul de Asociere între RM și UE nu conține garanții privind integrarea europeană a țării

31 iul. 2013,, 09:39   Politică
4483 8
Foto: moldnews.md
Acordul de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană nu conține garanții privind integrarea europeană a țării. Declarația a fost făcută cu referire la surse proprii de către unul din ideologii unionismului, consilierul pentru integrarea europeană a președintelui interimar Mihai Ghimpu, profesorul Dan Dungaciu.

”La Vilnius se va parafa, speram, Acordul de Asociere. Chișinăul nu va semna nimic, parafarea înseamnă doar că ambele părți sunt de acord cu textul documentului. Dar atenție: e un acord care nu conține, explicit, ținta finală, respectiv garanția pentru integrare europeană”, a declarat Dungaciu într-un interviu pentru Ziare.com.

Dungaciu a specificat, că nici nu poate fi vorba despre ireversibilitatea procesului de integrare europeană cu un document ”chiar daca se numește la fel cu acordurile pregătite pentru Balcanii de Vest, tipul de acord pregătit pentru statelele din Parteneriatul Estic nu prevede explicit integrarea europeană”.

În opinia profesorului, în UE ” sunt o serie de state care cred că o perspectivă clară de aderare la UE pentru statele Parteneriatului Estic ar încalca tocmai esența și filosofia Parteneriatului Estic, care a fost creat pentru vecinii Europei, nu pentru candidații la integrare europeana!”.

”Sper că aceasta viziune să nu prevaleze, totuși, deși are adepți”, a conchis Dungaciu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав