X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Apă potabilă gratuită, pe timp de caniculă

30 iul. 2013,, 17:37   Societate
2217 0
Foto: ealitatea.net
Pe timp de caniculă, în toate instituțiile medicale din municipiul Chișinău au fost create centre de triaj la intrare în hol care asigură primul ajutor cetățenilor în caz de necesitate.

Șeful Direcției sănătate, Mihai Moldovanu, scrie astăzi pe blogul său că atît centrele în cauză, cît și mai multe rețele de farmacii din capitală sînt asigurate cu apă potabilă gratuită, transmite NOI.md.

De asemenea, Mihai Moldovanu a schițat mai multe recomandări generale pentru populaţie în această perioadă caniculară.

”De evitat pe cît e posibil expunerea prelungită la soare între orele 11.00 și 18.00, de purtat pălării şi ochelari de soare, haine cu mîneci lungi, din fibre naturale de culori deschise, de prevenit deshidratarea organismului prin consumarea a cel puţin 2 litri de lichide pe zi, de evitat eforturile fizice în perioada zilei, de făcut duşuri frecvente la temperatura camerei. Nu se recomandă consumul băuturilor alcoolice şi al apei dulci gazate, în schimb se recomandă consumul abundent de fructe şi legume în stare proaspătă. De asemenea, nu se recomandă scăldatul în bazinele acvatice cu apă stătătoare. Trebuie asigurată temperatura optimă în încăperi prin utilizarea climatizoarelor. Copiii nu trebuie lăsaţi singuri în încăperi slab ventilate sau în automobile închise”, scrie șeful Direcției sănătate.

Serviciului Meteorologic de Stat a transmis pentru astăzi cod galben de caniculă. Astfel, temperatura aerului în orele diurne a crescut pînă la +33 și +35°C.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?