X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4077

Moldova şi China vor intensifica colaborarea în domeniul agriculturii

30 iul. 2013,, 16:03   Economie
2755 1
Foto: noi.md
Moldova şi China vor intensifica colaborarea în domeniul agriculturii.

Potrivit Agenţiei "Infotag", Memorandumul interministerial moldo-chinez a fost semnat la Chişinău de către ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, şi viceministrul Agriculturii din China, Niu Dun.

Bumacov a comunicat că "avînd la bază acest document, întreprinzătorii moldoveni şi chinezi vor fi capabili să se angajeze mai activ în comerţ şi investiţii".

El a menţionat despre importanţa creşterii volumului de exporturi în China, precum și despre atragerea investiţiilor chineze în agricultura din Moldova.

"Vinurile moldoveneşti pot cuceri piaţa chineză, însă doar cu condiţia unei calităţi excepţionale a acestora. Vom discuta despre mecanismele de protecţie împotriva falsificării vinurilor moldoveneşti în drum spre China. Sper că acest mecanism poate fi asigurat din contul investiţiilor chineze", a specificat ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

La rîndul său, viceministrul Agriculturii din China, Niu Dun, a remarcat că "China este interesată să investească capital în agricultura din Moldova, de asemenea, să sporească volumul de importuri a unor cantităţi mari de produse moldoveneşti calitative".

"Deja acum sîntem gata să importăm 400 milioane de sticle cu vin moldovenesc", a menţionat el.

Realizarea celor prevăzute va fi monitorizată de grupurile de lucru pe domenii, care urmează a fi instituite în termene proxime.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?