X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4073

Vladimir Solonari va ţine la Chişinău o lecţie despre naţionalism

29 iul. 2013,, 10:49   Societate
3112 1
Foto: ushmm.org
Fostul deputat în Parlament, actualmente profesor la o universitate din Florida, Vladimir Solonari, va ţine miercuri la Chişinău o lecţie cu tema: "Fanteziile naţionaliste, purificarea etnică şi Holocaustul: care este legătura dintre ele? "

Potrivit Agenţiei "Infotag", în discursul său, el va încerca să răspundă la următoarele întrebări: "Ce este naţionalismul etnic, cînd şi cum a apărut acesta, care sînt principiile de bază ale acestei viziuni? Poate fi considerat hitlerismul formă a naţionalismului ? Care este raportul dintre hitlerism şi naţionalism?".

Ex-deputatul şi istoricul Vladimir Solonari, care locuieşte în SUA din anul 2000, a publicat la editura de prestigiu "The John Hopkins University Press, Baltimore" cartea "Purifying the Nation" (Purificînd naţiunea) în limba engleză. Cartea are 450 de pagini şi este scrisă în baza studiilor desfăşurate în anii 2003-2009 în SUA şi România. Cartea relatează despre epurările etnice din România în anii celui de-al Doilea Război Mondial. O atenţie sporită este acordată mărturiilor de nimicire a populaţiei civile evreieşti din Basarabia şi Bucovina.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?