X 
Transnistria stiri: 1403
Preşedintele stiri: 4062

Rating: Ucraina se află printre primele 3 țări din Europa cu benzina cea mai puțin accesibilă pentru populație

27 iul. 2013,, 10:36   Externe
5555 0
Foto: 1prime.ru
În Ucraina prețurile la benzină sînt unele din cele mai mici din Europa, însă pentru populație combustibilul este unul foarte scump. La această concluzie a ajuns Agenția ”RIA Novosti”, care a întocmit ratingul prețurilor la benzina cu cifra octanică 95 în țările europene.

S-a constatat că mai ieftin decît în Ucraina benzina se vinde în Rusia și Belarus, relatează LB.ua. Însă cu un salariu mediu net (după achitarea impozitelor și plăților sociale) în Ucraina pot fi procurați doar 230 litri de benzină, în timp ce în Rusia cu un salariu mediu pot fi procurați 753 l, în Kazahstan – 650 l, în Belarus – 422 l.

O situație mai complicată decît în Ucraina s-a creat doar în Bulgaria, unde cu un salariu mediu pot fi procurați doar 218 litri de benzină. Locul trei de la coadă este ocupat de România, cu 279 l.

Cea mai scumpă benzină se vinde în Norvegia, însă veniturile înalte ale populației le permite nordicilor să nu-și facă griji la acest capitol. Astfel, cu un salariu mediu în Norvegia pot fi procurați aproape 2200 l de benzină. Cel mai bine la acest capitol stau luxemburghezii, care cu un salaiu mediu pot cumpăra 2344 l de benzină.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?