Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Consilierii PLDM în CMC: Atestăm o solidaritate la vot între PL și PCRM

25 iul. 2013,, 17:14   Societate
3377 7
Foto: noi.md
Fracțiunea PLDM din cadrul CMC a părăsit astăzi ședința Consiliului, pe motiv că le-a fost refuzată propunerea de a include pe ordinea de zi un proiect de anulare a altuia cu privire la darea în locațiune a unor încăperi din strada Nicolae Iorga 15 Partidului Liberal, transmite NOI.md.

Consilierul liberal-democrat Ghenadie Ivașcenco a calificat refuzul consilierilor liberali și comuniști în acest sens drept unul politic. ”Avem derogări serioase de la regulamentul de funcționare a CMC. Vedem o solidaritate la voturi între PL și PCRM nu doar la proiecte tehnice, dar și politice. Ne retragem. Vedem că puteți continua ședința și fără noi”, a declarat Ghenadie Ivașenco.

Pe de altă parte, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, le-a sugerat colegilor din PLDM să-și revizuiască atitudinea. „Mi se pare absurdă atitudinea colegilor din PLDM. Din punctul meu de vedere, ar trebui și dînșilor să le fie atribuit un sediu, pentru că, din cîte știu, închiriază și ei cu mii de euro pe lună. Legea permite acest lucru și nu ar trebui să devină un subiect de discuție, în condițiile în care noi mai avem de lucrat după alegerile parlamentare. Eu nu văd încotro dînșii se îndreaptă. Viitorul R. Moldova depinde de evoluția pe scena politică a partidelor democratice. De aceea, mă adresez colegilor din PLDM să-și revizuiască atitudinea, pentru că mai avem de muncit împreună încă mulți ani”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Proiectul de decizie privind transmiterea în locațiune către PL a clădirii situate pe strada Nicolae Iorga 15 a fost aprobat de CMC pe 27 iunie curent. Potrivit acestuia, clădirea urmează a fi transmisă în arendă pe un termen de 10 ani contra unei plăți anuale de 109 mii lei. Atunci fracțiunea PLDM acuza consilierii liberali și comuniști de pregătirea unui atac raider asupra proprietăților municipale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?