X 
Arşiţa stiri: 199
Jocurile Olimpice stiri: 166
Transnistria stiri: 1415

Guvernul Moldovei a aprobat noua componență a Consiliului Fondului Rutier

25 iul. 2013,, 15:27   Economie
3736 0
Foto : tribuna.md
Guvernul Republicii Moldova a aprobat noua componență a Consiliului Fondului Rutier, care va fi condus de premierul Iurie Leancă. Din componența Consiliului fac parte 11 membrii: 8 reprezentanți ai organelor puterii centrale și 3 reprezentanți ai asociațiilor obștești și patronatelor din transport.

În calitate de vicepreședinte al Consiliului Fondului Rutier a devenit vicepremierul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, care în Guvern coordonează problemele din domeniul gospădăriei drumurilor. În calitate de secretar al Consiliului a fost desemnat consilierul secretarului de stat al Guvernului, Eugen Furculiță. Din componența Consiliului mai fac parte ministrul Transporturilor și Infrastrcuturii Drumurilor, Vasile Botnari, viceministrul Transporturilor și Infrastrcuturii Drumurilor, Boris Gherasim, viceministrul Finanțelor, Victor Barbăneagră, viceministrul Afacerilor Interne, Veaceslav Ceban, șeful Direcției Economie, Infrastructură și Mediu a Cancelariei de Stat, Nicolae Ungureanu, președintele Federației Sindicatelor transportatorilor și Drumarilor, Boris Rojnevschi, directorul executiv al Uniunii Transportatorilor și Drumarilor, Eugen Dațco, președintele Asociației Patronatelor Drumarilor, Ștefan Caunov.

De menționat că, recent, Parlamentul Moldovei a modificat Legea Fondului Rutier. Potrivit amendamentelor operate, componența Consiliului Fondului Rutier a fost majorată de la 10 pînă la 11 membri, numărul reprezentanților asociațiilor obștești și patronatelor a fost redus, iar președinția Consiliului i-a revenit prim-ministrului.

Anterior, funcția de președinte al Consiliului era deținută de viceprim-ministru care coordona problemele din domeniul gospodăriei drumurilor. Din componența Consiliului făceau parte cîte cinci reprezentanți ai organelor puterii centrale și patronatelor din domeniu. Legea a fost modificată cu scopul sporirii transparenței și consolidării nivelului de gestionare și capitalizare a mijloacelor Fondului Rutier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав