Cum văd cetățenii moldoveni viitorul Transnistriei – sondaj

Cum văd cetățenii moldoveni viitorul Transnistriei – sondaj

Rezultatele celui mai recent sondaj de opinie arată că majoritatea cetățenilor optează pentru menținerea regiunii transnistrene în componența Republicii Moldova, comunică NOI.md.

Astfel, 70 la sută dintre respondenți sînt de părere că regiunea trebuie să rămînă în componența țării, fără statut autonom. 15% optează pentru ca regiunea să fie o entitate autonomă, dar în componența Republicii Moldova, 7% se pronunță pentru independența Transnistriei, iar alte 3% o văd parte a Federației Ruse.

În ceea ce privește determinarea vectorului de politică externă al țării, în cazul unui referendum, 49 la sută ar vota pentru integrarea în Uniunea Europeană, iar 38% - pentru integrarea în Uniunea Eurasiatică. 13% s-au arătat indeciși.

Dacă ar avea loc un referendum privind aderarea la NATO, 43% ar vota împotrivă, 22% - pentru, 22% - nu ar vota, iar 13% nu ar ști.

Sondajul de opinie a fost realizat de International Republican Institute (IRI) în perioada 23 septembrie – 17 octombrie, pe un eșantion de 1514 persoane. Marja de eroare a sondajului este +/- 2,5%.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load